Potrebujeme:
1 cibuľu
5 zemiakov
Za hrsť listov medvedieho cesnaku
100 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM mleté čierne korenie
soľ
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky.
Vo väčšom hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom cibuľu. K opečenej cibuľke pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Medvedí cesnak umyjeme a nakrájame, následne ho pridáme do hrnca a varíme pár minút do zmäknutia. Potom polievku pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou na šľahanie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme a môžeme podávať. Podávame napríklad s čerstvou pažítkou.