Potrebujeme:
24 kusov obdĺžnikových sušienok (napr. BeBe keksy)
2 banány
500 g slovenského jemného tvarohu s
SK OVÁLOM 1 balíček vanilkového cukru
6 PL práškového cukru
1 PL kakaa
100 g čokolády na varenie
1 PL Cery
strúhaný kokos na ozdobu
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Z tvarohu, masla, práškového cukru a vanilky si pripravíme plnku. Rozdelíme ju na dve polovice a do jednej zamiešame kakao. Na pracovnú dosku rozprestrieme alobal a naň začneme ukladať sušienky. Na sušienky opatrne rozotrieme bielu plnku, na ňu tmavú plnku. Banány očistíme, prepolíme po dĺžke a uložíme plochou stranou dole na stred. Bočné strany sušienok zdvihneme a urobíme striešku. Zákusok pevne zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie na celú noc. Stuhnutý zákusok polejeme čokoládou, v ktorej sme rozpustili trochu Cery. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Uložíme ešte na dve hodiny do chladničky a môžeme podávať.