Potrebujeme:
3 ks vajec
160 g práškového cukru
160 g polohrubej múky
2 PL mletých orechov
2 PL sekaných orechov
2 PL kandizovaného ovocia
2 PL nasekanej čokolády
1 ČL prášku do pečiva
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cukor, žĺtky a maslo vyšľaháme do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva, sneh vyšľahaný z bielkov a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame orechy, kandizované ovocie a nasekanú čokoládu. Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme do formy a upečieme približne 40 minút na 170 °C. Po upečení vyklopíme barančeka z formy, posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.