obrazok zahlavie

Orechový baranček

Potrebujeme:
3 ks vajec 
60 g slovenského masla s SK Oválom 
160 g práškového cukru 
160 g polohrubej múky 
2 PL mletých orechov 
2 PL sekaných orechov 
2 PL kandizovaného ovocia 
2 PL nasekanej čokolády 
1 ČL prášku do pečiva 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 

Cukor, žĺtky a maslo vyšľaháme do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva, sneh vyšľahaný z bielkov a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame orechy, kandizované ovocie a nasekanú čokoládu. Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme do formy a upečieme približne 40 minút na 170 °C. Po upečení vyklopíme barančeka z formy, posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.