Potrebujeme:
10 plátkov slovenského syra
100 g zmäknutého slovenského masla
150 g slovenskej smotanovej nátierky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
3 trojuholníky taveného syra
80 g olív
3 PL kapár
Postup:
Plátky slovenského syra uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plátky syra necháme približne 5 minút rozpustiť vo vyhriatej rúre. Syr necháme vychladnúť. V miske zmiešame slovenské maslo s petržlenovou vňaťou, smotanovou nátierkou a taveným syrom, nakrájanými olivami a nakrájanými kaparami. Môžeme dochutiť sladkou červenou paprikou. Dôkladne premiešame. Takto vzniknutú plnku rozotrieme na mierne rozpustené plátky slovenského syra. Jeden okraj necháme voľný. Opatrne zavinieme, aby nám vznikla roláda. Zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke. Roládu nakrájame na plátky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.