obrazok zahlavie

Syrová roláda

Potrebujeme: 
10 plátkov slovenského syra 
100 g zmäknutého slovenského masla 
150 g slovenskej smotanovej nátierky 
2 PL nasekanej petržlenovej vňate 
3 trojuholníky taveného syra 
80 g olív 
3 PL kapár 

Postup: 
Plátky slovenského syra uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plátky syra necháme približne 5 minút rozpustiť vo vyhriatej rúre. Syr necháme vychladnúť. V miske zmiešame slovenské maslo s petržlenovou vňaťou, smotanovou nátierkou a taveným syrom, nakrájanými olivami a nakrájanými kaparami. Môžeme dochutiť sladkou červenou paprikou. Dôkladne premiešame. Takto vzniknutú plnku rozotrieme na mierne rozpustené plátky slovenského syra. Jeden okraj necháme voľný. Opatrne zavinieme, aby nám vznikla roláda. Zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke. Roládu nakrájame na plátky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.