obrazok zahlavie

Zelená roláda

Potrebujeme na cesto: 
250 g čerstvého špenátu
4 vajcia 
2 PL slovenskej kyslej smotany 
4 PL hladkej múky 
1 ČL kypriaceho prášku 
soľ

Potrebujeme na plnku: 
120 g slovenského taveného syra 
270 g slovenskej smotanovej nátierky 
1 vajce uvarené natvrdo 
mleté čierne korenie 
soľ 

Postup:
Špenátové listy obaríme vriacou vodou, zbavíme ich a rozmixujeme ich na kašu. Žĺtky vymiešame s kyslou smotanou, primiešame špenátové listy, prisypeme múku, kypriaci prášok a štipku soli. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka premiešame do zmesi. Cesto vlejeme na veľký plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme do zlatista asi 15 minút. V mise zmiešame smotanovú nátierku, tavený syr, vajíčko, dochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Plnku natrieme na vrch vychladnutého cesta. Uchopíme dlhšiu časť cesta a zrolujeme. Necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinu a môžeme podávať.