Potrebujeme na cesto:
250 g čerstvého špenátu
4 vajcia
2 PL slovenskej kyslej smotany
4 PL hladkej múky
1 ČL kypriaceho prášku
soľ
Potrebujeme na plnku:
120 g slovenského taveného syra
270 g slovenskej smotanovej nátierky
1 vajce uvarené natvrdo
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Špenátové listy obaríme vriacou vodou, zbavíme ich a rozmixujeme ich na kašu. Žĺtky vymiešame s kyslou smotanou, primiešame špenátové listy, prisypeme múku, kypriaci prášok a štipku soli. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka premiešame do zmesi. Cesto vlejeme na veľký plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme do zlatista asi 15 minút. V mise zmiešame smotanovú nátierku, tavený syr, vajíčko, dochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Plnku natrieme na vrch vychladnutého cesta. Uchopíme dlhšiu časť cesta a zrolujeme. Necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinu a môžeme podávať.