obrazok zahlavie

Ďumbierové hviezdičky

Na cesto potrebujeme:
250 g celozrnnej polohrubej múky
85 g slovenského masla
5 a ½ KL medu
½ šálky hnedého cukru
1 KL kypriaceho prášku
štipku soli
1 vajce
½ KL škorice
2 KL ďumbieru

Na polevu potrebujeme:
3 PL citrónovej šťavy
3 PL horúcej vody
200 g práškového cukru

Postup:
Sypké suroviny dôkladne premiešame. Pridáme nastrúhaný zázvor, vajce, med a slovenské maslo. Vypracujeme si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme si hviezdičky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 15 minút. Necháme trochu vychladnúť. Citrónovú šťavu, horúcu vodu a práškový cukor vyšľaháme. Hviezdičky potrieme citrónovou polevou a necháme ju stuhnúť.