Potrebujeme na cesto:
250 g slovenského masla
150 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru
300 g hladkej múky
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Potrebujeme na obaľovanie:
3 balíčky vanilkového cukru
50 g práškového cukru
Postup:
Všetky suroviny okrem masla zmiešame v miske. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle a zapracujeme do suchých surovín. Hladké cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu vychladiť v chladničke. Z cesta potom tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi rožkami necháme dostatočný priestor, aby mohli rásť. Pečieme pri 150 °C asi 20 minút, kým nezačnú jemne hnednúť. Po vytiahnutí z rúry ich necháme minútu vychladnúť a ešte teplé ich obaľujeme v cukrovej zmesi. Z dávky upečieme cca 90 rožtekov, podľa veľkosti. Skladujeme ich vo vzduchotesnej dóze.