obrazok zahlavie

Jemné vanilkové rožky

Potrebujeme na cesto: 
250 g slovenského masla 
150 g mletých vlašských orechov 
100 g práškového cukru 
300 g hladkej múky 
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry 

Potrebujeme na obaľovanie: 
3 balíčky vanilkového cukru 
50 g práškového cukru 

Postup: 
Všetky suroviny okrem masla zmiešame v miske. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle a zapracujeme do suchých surovín. Hladké cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu vychladiť v chladničke. Z cesta potom tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi rožkami necháme dostatočný priestor, aby mohli rásť. Pečieme pri 150 °C asi 20 minút, kým nezačnú jemne hnednúť. Po vytiahnutí z rúry ich necháme minútu vychladnúť a ešte teplé ich obaľujeme v cukrovej zmesi. Z dávky upečieme cca 90 rožtekov, podľa veľkosti. Skladujeme ich vo vzduchotesnej dóze.