Potrebujeme na laskonky:
6 vaječných bielkov
100 g kokosu
400 g kryštálového cukru
Potrebujeme na plnku:
150 g kryštálového cukru
100 ml vody
400 ml slovenského mlieka
2 balíčky Zlatého klasu
250 g slovenského masla
Postup:
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame kokos. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 °C približne 30 minút.
Cukor roztopíme na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného krému pridáme maslo. Dôkladne vyšľaháme a plníme vychladnuté laskonky. Vrch môžeme ozdobiť napríklad roztopenou čokoládou.