Potrebujeme:
strúhaný kokos
jahody
jablko
čučoriedky
kúsok mrkvy
slovenskú šľahačku
slané tyčinky
kúsky čokolády
ozdoby na pečenie
125 g polohrubej múky
1 vajce
1 PL masla
2 PL kryštálového cukru
4 PL oleja
1 balenie kypriaceho prášku
150 ml slovenského mlieka
Postup:
Vajce, zmäknuté slovenské maslo, kryštálový cukor, olej a slovenské mlieko
vymiešame mixérom. Do zmesi pridáme múku s kypriacim práškom a opäť premiešame.
Na rozpálenú panvicu dáme trochu oleja a lievance opečieme z oboch strán.
Necháme trochu vychladnúť, potrieme šľahačkou a posypeme strúhaným kokosom. Z
jahôd vytvoríme mikulášsku čiapku a srdiečka. Zo šľahačky urobíme brmbolec, lem
na čiapku a stuhu na darčeky z jablka. Ruky vytvoríme z tyčiniek. Oči spravíme
z čučoriedok. Úsmev a gombíky vytvoríme z kúskov čokolády, nos z kúska mrkvy.