Potrebujeme:
300 g hladkej múky špeciál
100 g práškového cukru
2 ks žĺtok
2 ČJ citrónovej kôry
1 balíček vanilkového cukru
2 ČJ prášku do pečiva
Džem podľa chuti
50 g práškového cukru
Kvapku rumu
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Ingrediencie na cesto spolu spracujeme. Cesto si na lopári vyvaľkáme. Na plech si uložíme fóliu na pečenie, alebo papier na pečenie. Vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme plné tvary a tvary s dierkami. Malo by byť na počet rovnako plných aj s dierami. Pečieme približne 7 minút vo vyhriatej trúbe na 170 °C. Koláčiky by mali byť pekné a svetlé. Vyberieme z trúby pri zružovení okrajov koláčikov. Koláčiky s otvormi po vybratí z trúby posypeme cez sitko práškovým cukrom. Koláčiky necháme vychladiť. Koláčiky, ktoré sú plné, potrieme zohriatym lekvárom s kvapkou rumu. Navrch ukladáme pocukrované kúsky. Dobrú chuť!