Potrebujeme:
Cesto:
1,5 hrnčeka hladkej múky
160 g slovenského masla
0,5 hrnčeka práškového cukru
1 vajce
0,5 KL prášku do pečiva
štipku soli
Plnka:
200 g horkej čokolády
100 ml slovenskej šľahačkovej smotany
1 PL masla
celé orechy
nasekané orechy
sezam
ľubovoľné zdobenie na koláčiky
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na dve hodiny do chladničky.
Pripravíme si formičky, do ktorých natlačíme cesto tak, aby bola v strede priehlbinka. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 175°C asi 15 minút. Upečené ich opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť.
Horúcou smotanou zalejeme rozlámanú čokoládu s maslom v miske a potom vymiešame hladkú čokoládovú plnku.
Košíčky naplníme čokoládovou plnkou, posypeme nasekanými orieškami, celými orechami a inými dekoráciami podľa chuti a odložíme stuhnúť do chladničky.