obrazok zahlavie

Vanilkové rožky

Potrebujeme: 
200 g slovenského masla s SK Oválom 
300 g hladkej múky 
1 ks vanilkového cukru 
80 g práškového cukru 
180 g mletých orechov 
 2 ks žĺtkov
 na obaľovanie zmiešaný práškový a vanilkový cukor 
 
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
Postup: 
Z ingrediencií vymiesime cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Postupne z neho oddeľujeme kúsky, s ktorými budeme ďalej pracovať, aby sa veľmi nezohrialo. Z oddeleného kúska ušúľame valček. Rozdelíme na rovnako dlhé kúsky a tvarujeme rožok. Pečieme pri 180 stupňoch 8-10 min. Na pečenie používame papier na pečenie, plech netreba ničím mazať. Vanilkový cukor si v mištičke rozmiešame s práškovým cukrom podľa množstva a v tejto zmesi obaľujeme vychladnuté rožky.