Potrebujeme:
300 g hladkej múky
1 ks vanilkového cukru
80 g práškového cukru
180 g mletých orechov
2 ks žĺtkov
na obaľovanie zmiešaný práškový a vanilkový cukor
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Z ingrediencií vymiesime cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Postupne z neho oddeľujeme kúsky, s ktorými budeme ďalej pracovať, aby sa veľmi nezohrialo. Z oddeleného kúska ušúľame valček. Rozdelíme na rovnako dlhé kúsky a tvarujeme rožok. Pečieme pri 180 stupňoch 8-10 min. Na pečenie používame papier na pečenie, plech netreba ničím mazať. Vanilkový cukor si v mištičke rozmiešame s práškovým cukrom podľa množstva a v tejto zmesi obaľujeme vychladnuté rožky.