Potrebujeme:
1 balíček šošovice
3 ks veľkých zemiakov
4 ks bobkového listu
4 PL octu
olej
soľ
čierne mleté korenie
3 PL hladkej múky
1 téglik slovenskej šľahačkovej smotany s
SK Oválom (30%)
Podporte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžete variť. Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, soľ, korenie a ocot. Necháme zovrieť. Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová. Pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a polievku zahustíme. Nakoniec zjemníme smotanou a necháme prevrieť. Môžeme servírovať.