obrazok zahlavie

Vianočná šošovicová polievka

Potrebujeme: 
1 balíček šošovice 
3 ks veľkých zemiakov 
4 ks bobkového listu 
4 PL octu 
olej 
soľ 
čierne mleté korenie 
3 PL hladkej múky 
Slovenské mlieko s SK Oválom 
1 téglik slovenskej šľahačkovej smotany s SK Oválom (30%) 

Podporte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

 Postup:
 Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžete variť. Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, soľ, korenie a ocot. Necháme zovrieť. Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová. Pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a polievku zahustíme. Nakoniec zjemníme smotanou a necháme prevrieť. Môžeme servírovať.