Potrebujeme:
250 g slovenského hrudkovitého tvarohu
100 g hrozienok
70 g najemno nasekaných vlašských orechov
150 ml pomarančovej šťavy
celú škoricu
4 jablká
1 balenie vanilkového cukru
Klinčeky
badián na ozdobenie
Postup:
Hrozienka umyjeme teplou vodou a necháme ich napučať v pomarančovej šťave. Tvaroh zmiešame s hrozienkami a s vanilkovým cukrom. Jablká umyjeme, odkrojíme vrchy, odstránime jadrovníky a lyžicou vydlabeme dužinu. Dužinu vmiešame do tvarohovej zmesi. Do zmesi primiešame aj najemno nasekané vlašské orechy. Jablká naplníme zmesou a prikryjeme odrezanými vrchmi. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Pri servírovaní ozdobíme badiánom, klinčekmi alebo škoricou.